Фільм має багато бруду, фальші. Насамперед, вже на початку Щусь вбиває першу дружину Махна Настю Васецьку та їхнього сина, а вони. як нічого не сталося, продовжують воювати пліч-о-пліч. Цим самим компроментується сама ідея селянського повстанського руху та її вождів. У мене є фото Насті Васецької, зроблене краєзнавцем із Маріуполя Валерієм Стрегловим у 1986 році у Пологах Запорізької області, куди вона вдруге вийшла заміж і на якому вона зафіксована із своїми сестрами. Я не хочу перераховувати все, що викликає негатив, бо автори далекі від тих проблем та історії того краю, за відображення якого взялися.
Фільм має багато бруду, фальші. Насамперед, вже на початку Щусь вбиває першу дружину Махна Настю Васецьку та їхнього сина, а вони. як нічого не сталося, продовжують воювати пліч-о-пліч. Цим самим компроментується сама ідея селянського повстанського руху та її вождів.
А какие могут быть претензии к авторам фильма, если этот эпизод выдумал не кто иной, как бывший участник махновского движения Виктор Белаш?
Фільм має багато бруду, фальші. Насамперед, вже на початку Щусь вбиває першу дружину Махна Настю Васецьку та їхнього сина, а вони. як нічого не сталося, продовжують воювати пліч-о-пліч. Цим самим компроментується сама ідея селянського повстанського руху та її вождів. У мене є фото Насті Васецької, зроблене краєзнавцем із Маріуполя Валерієм Стрегловим у 1986 році у Пологах Запорізької області, куди вона вдруге вийшла заміж і на якому вона зафіксована із своїми сестрами. Я не хочу перераховувати все, що викликає негатив, бо автори далекі від тих проблем та історії того краю, за відображення якого взялися.
Ну не слід так вже перейматися художнім вимислом. Якщо копнути там несенітниця на несенітниці хоча б той же Щусь беручи участь у "банді" (Пам'ятаєте коли пристав гукає в оточену хату "Семенюта, Махно, Щусь виході"), потім цей по суті державний злочинець якимсь дивом опиняється в морфлоті на відміну від Махна, якого посадили, та й дівчинка Вінсента не могла памятати Махна коли він (працював у них хлопчиком), по фільму їй не більше 20-ти. Загалом фільм знятий по кінороману І. Болгаріна та В. Смірнова, які у передмові зазначають, що більшість фактів у романі не відповідає дійсності.
не знаю, как по моему мнению, так фильм в данном времени довольно популярный!
Вот так всегда у нас и происходит - популяризация хер знает чего в смеси с хер знает чем и лишь единицы копают тему дальше исходя из полученных ощущений и двусмысленности увиденного. Но Веллер всяко гандон конечно.
Вот так всегда у нас и происходит - популяризация хер знает чего в смеси с хер знает чем и лишь единицы копают тему дальше исходя из полученных ощущений и двусмысленности увиденного. Но Веллер всяко гандон конечно.
ну хоть в такой интерпретации, но все же есть.... или вы позволите сказать, что до этого было лучше?